Nieuws en tips om je EPC-waarde te verbeteren

Verbeter de EPC-waarde van je woning

Welkom op onze gespecialiseerde pagina waar we onze publicaties en praktische tips delen. Deze focussen op luchtdicht bouwen, het aanpakken van vochtproblemen het gebruik van blowerdoortests en thermografie. Op deze manier kan je de EPC-waarde van je woning optimaliseren.

Heb je specifieke vragen of zoek je een advies op maat? Neem dan contact met ons op. Ons team staat klaar om je verder te helpen met al je energiebesparende bouw- en renovatievragen. Verbeter de EPC-waarde van je woning vandaag nog en zet de stap naar een duurzamer en comfortabeler huis met een gunstig EPC-certificaat.

Luchtdicht bouwen via testen met blowerdoor en thermografie

Luchtdicht bouwen is essentieel voor het creëren van een energiezuinige woning. Het minimaliseert warmteverlies en verbetert het comfort door te voorkomen dat koude lucht door kieren en naden binnendringt. In onze artikelen leggen we uit hoe blowerdoortests worden uitgevoerd en hoe deze helpen bij het detecteren van luchtlekken. Door deze lekken op te sporen en te dichten, kun je aanzienlijk besparen op je energiekosten en bijdragen aan een beter milieu. Daarnaast bieden we inzicht in de rol van thermografie bij het opsporen van isolatieproblemen en koudebruggen. Deze technologie maakt temperatuurverschillen zichtbaar, waardoor je precies ziet waar warmte ontsnapt en waar verbeteringen nodig zijn. 

Hoge luchtdichtheid zorgt voor een lage EPC-waarde

Een goed geïsoleerde en luchtdichte woning draagt ook bij aan een lagere EPC-waarde. Dit is essentieel voor het verkrijgen van een gunstig EPC-attest en een betere EPC-score. Ook kan een hogere EPC-score bijdragen aan een gunstig resultaat bij een EPC-keuring. Het is een essentiële stap voor het verkrijgen van een betrouwbaar EPC-attest. Het behalen van een hoog EPC-label kan je zelfs een EPC-labelpremie opleveren, wat een aantrekkelijke financiële stimulans is voor energie-efficiënte aanpassingen aan je huis.

Vochtproblemen vermijden en je wooncomfort verbeteren

Naast luchtdichtheid behandelen we ook vochtproblemen. Die ontstaan doorgaans door slechte isolatie of onvoldoende ventilatie. Vocht kan leiden tot condensatie en schimmelvorming, wat schadelijk is voor zowel de gezondheid als de structurele integriteit van je woning. Onze tips en adviezen helpen je om deze problemen effectief aan te pakken. Een goed beheerde vochtbalans en optimale luchtdichtheid resulteren in een betere EPC-waarde van je huis. Zo verhoog je niet alleen de waarde van je woning, maar verbeter je ook het wooncomfort. Of je nu een nieuw huis bouwt of een bestaand huis renoveert, onze expertise op het gebied van luchtdicht bouwen en vochtbeheer biedt je de kennis en middelen die je nodig hebt om je woning energie-efficiënt en gezond te houden. Blader door onze publicaties en ontdek de beste strategieën en oplossingen voor het verbeteren van de energieprestaties en het wooncomfort van je huis.

Luchtdicht bouwen met thermografie voor het opsporen van vochtproblemen door luchtlekken

Hoe vermijd je vochtproblemen?

Vochtproblemen door luchtlekken op te sporen via thermografie Vochtproblemen zorgen voor schimmel in muren en plafonds. Dit kunnen we opsporen met thermografie aangezien de

lees meer
Luchtdichtheidsmeting met blower door test in deurgat van gebouw voor het opsporen van luchtlekken

Waarom een luchtdichtheidsmeting?

Vermijd vochtproblemen en optimaliseer de energie-efficiëntie van jouw woning Het uitvoeren van een luchtdichtheidsmeting, vaak aangeduid als een blowerdoortest, is essentieel voor het

lees meer
Scroll naar boven