Onze projecten rond de luchtdichtheidstest

Luchtdichtheidsmeting

Een luchtdichtheidstest is een cruciale stap in het verbeteren van de energieprestaties van een woning. Dit kan een significante impact hebben op de EPC-waarde van het huis. Blowerdoor Belgium spoort luchtlekken op en verhelpt deze. Zo verbeteren we de luchtdichtheid van je huis, appartement of gebouw. Dit resulteert in een lager E-peil en betere naleving van de EPB-eisen. Op deze manier bekom je een gunstiger EPC-certificaat en kom je in aanmerking voor een EPC-labelpremie. Deze premie biedt financiële voordelen voor huiseigenaren die investeren in energie-efficiëntie. 

Idealiter voeren we de luchtdichtheidstest uit wanneer de interieurafwerking van het huis bijna voltooid is, maar nog steeds toegankelijk is voor inspectie en aanpassingen. Dit zorgt ervoor dat we alle potentiële luchtlekken kunnen identificeren en verhelpen voordat het gebouw volledig wordt afgemaakt. Het resulteert in een optimaal energiezuinig interieur.

Blowerdoor en thermografie

Een blowerdoortest en thermografie zijn krachtige combinaties om de energie-efficiëntie van een woning te verbeteren. De blowerdoortest meet de luchtdichtheid van het gebouw door een ventilator in een deuropening te plaatsen en lucht naar binnen of buiten te blazen.

Een combinatie met thermografie maakt het proces nog effectiever. Met een infraroodcamera maken we temperatuurverschillen zichtbaar. Hierdoor kunnen we de exacte locaties achterhalen van warmteverlies door koudebruggen en worden slecht geïsoleerde delen van het gebouw duidelijk zichtbaar. De infraroodfoto’s laten bijvoorbeeld zien waar koude lucht binnendringt of waar de warmte ontsnapt. Dit visuele bewijs helpt huiseigenaren en bouwprofessionals om zo gerichte maatregelen te nemen, zoals bijvoorbeeld het dichten van kieren of het verbeteren van de isolatie. Zo bekom je een energiezuiniger en comfortabeler huis.

Lees meer over onze diensten rond blowerdoor en thermografie.

Scroll naar boven