Over Blowerdoor Belgium

Highfive-Ierland

Ons verhaal

Blowerdoor als deur naar energiebesparing.

Sam Schallenbergh is al meer dan 10 jaar aan het werk als energiedeskundige. Als zaakvoerder van Q-essence biedt hij totaaloplossingen voor energiebewust bouwen en gezond wonen.  Aangezien tochtvrij bouwen een cruciale rol speelt in de energiebesparing van een woning is hij gestart met BlowerdoorBelgium. BlowerdoorBelgium is een kenniscentrum voor luchtdichtbouwen en uitvoerder van blowerdoortesten.

Als drijfveer? Onze voetafdruk verkleinen, zuiniger leven en alzo een positieve impact maken op de samenleving.

Werkwijze

Eerst gaan we telefonisch overleggen wat de beste aanpak is om de huidige luchtlekken te dichten van jouw woning of bouwproject.

Bij grote projecten gaan we ter plaatse kijken om het best mogelijke advies te kunnen geven, voor en tijdens de bouw van het project. Zo kunnen we ook architecten adviseren over de best mogelijke aanpak voor luchtdichtheid, al van bij het uittekenen van de bouwplannen.

Een korte rondgang met behulp van eventueel thermografie en rook is steeds inbegrepen. We voeren een tussentijdsetest uit alvorens het plaatsen van bijvoorbeeld de verlaagde plafonds. Op die manier kunnen we zien waar de luchtlekken in het dampscherm zich bevinden. Een tussentijdsetest is ook mogelijk in een aparte specifieke ruimte. 

Om een zo nauwkeurig mogelijk resultaat te bekomen, gaan we al voor de start de ventilatie dicht kleven, de sifons te vullen en alle deuren en ramen te sluiten. We starten de ventilator om snel nog even luchtlekken op te sporen. Hierna starten we met de eigenlijke test. We meten op 8 punten  in zowel over als onderdruk. Na deze test weten we het officiële resultaat. Indien we in bezit zijn van het verliesoppervlak en de startverklaring en we hebben toegang tot internet kunnen we meteen de comformiteitsverklaring maken voor het EPB-verslag. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van onze laatste projecten en van recente ontwikkelingen rond luchtdicht bouwen en luchtlekdetectie.

FAQ

Hieronder vind je een antwoord op enkele veelgestelde vragen rond luchtdichtheidstesten en luchtlekdetectie. 

Ja, dit heeft geen invloed op de resultaten. Je zal zelf alleen wat tocht voelen. Belangrijk is wel om binnen te blijven tot de test is afgelopen om geen drukverlies te ervaren.

In een gewone woning moet je rekenen op een tweetal uren. In een groot gebouw met verschillende appartementen wordt dit proces een stuk tijdrovender. Alle ventilatiepunten moeten immers worden afgesloten, de kranen dichtgeplakt etc. 

Voor het beste resultaat wordt een blowerdoortest best pas uitgevoerd op het einde van het bouwtraject. In principe kan er al getest worden zodra alle doorboringen gebeurd zijn. Bij verlaagde plafonds kan een tussentijdse test uitgevoerd worden. Het is niet mogelijk om bij veel wind blowerdoortesten uit te voeren. Hierdoor krijgen we immers geen nauwkeurig resultaat.

We voeren luchtdichtheidstesten en luchtlekdetecties uit voornamelijk in Antwerpen, Brussel en Vlaams-Brabant. Meer specifiek in de volgende regio’s: Heist-op-den-Berg, Putte, Onze-Lieve-Vrouw-Waver, Mechelen, Berlaar, Duffel, Koningshooit, Lier, Sint-Katelijne-Waver, Zemst, Haacht, Keerbergen, Leuven, Rotselaar, Kontich, Lint, Boechout, Bevel, Nijlen, Herenthout, Herentals, Begijnendijk, Aarschot, Houtvenne, Ramsel, Tremelo, Antwerpen, Wilrijk, Mortsel, Brussel…

Bij Blowerdoor Belgium is een luchtdichtheidstest snel ingepland.

Vraag jouw gratis prijsofferte aan! We geven gratis plan-advies aan architecten, studiebureaus en aannemers die met ons samenwerken.

Scroll naar boven